«ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ 2018»
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Θέλει να αποτελέσει ένα ανοιχτό παράθυρο στην Τέχνη του Χοροθεάτρου, ως φεστιβάλ για το Χοροθέατρο καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου και με τις ανάλογες οικονομικές απολαβές για τους συμμετέχοντες ως εκπαιδευτές ή ως ομάδες που βρίσκονται σε αναζήτηση έκφρασης, δημιουργίας μα κυρίως χώρου και καλλιτεχνικής στέγης.

• επιθυμεί να καθιερώσει την έννοια του φεστιβάλ για το Χοροθέατρο από Μάρτιο 2018 ως Ιούλιο 2018 και από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβρη του 2018 με έδρα το Θέατρο Παραμυθίας-Αλμπέρτα Τσοπανάκη.

Ένα ανοιχτό κάλεσμα κάνει λοιπόν το Πρωτοπορείν 2018 , σε όσες ομάδες ή μεμονωμένους καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους ακόλουθους 

Όρους συμμετοχής: 

Χρονική διάρκεια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος: χωρίς περιορισμό

Χρονική τοποθέτηση παράστασης: χωρίς περιορισμό

Επικοινωνία της παράστασης: από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και από τον υπεύθυνο επικοινωνίας παραστάσεων του θεάτρου .

Στήριξη των ομάδων ή των καλλιτεχνών από τους συνεργάτες του θεάτρου: το Πρωτοπορείν επιχειρεί τον συγκερασμό εξειδικευμένων γνώσεων.

Πιο συγκεκριμένα :

Χοροθέατρο υπεύθυνη Μαρία Παντελάκη: απόφοιτη Εφαρμοσμένων τεχνών χορού με εμπειρία στη χορογραφία και τη διδασκαλία χορού όπως επίσης και στη Μουσική.

Θεατρολογική Προσέγγιση : Kονάκα Μαριάννα απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα θεατρικών σπουδών με εμπειρία στα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και στην θεατρική καθοδήγηση εφήβων και ενηλίκων. 

Συγκερασμός, από κοινού : Βασικός στόχος, είναι η ομαλή ένταξη των συμμετεχόντων ομάδων και καλλιτεχνών στον χώρο του θεάτρου και του Χοροθεάτρου κατά την διάρκεια των προβών και των παραστάσεων.

Αποστολή του σχετικού υλικού στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις

sofsavvidou@hotmail.com

konakamarianna@gmail.com

maria_sao4@hotmail.com

Tηλεφωνική επικοινωνία με το θέατρο 2103457904

με τον κύριο Χρήστο Πουσίνη 6945450034

με την κυρία Σοφία Σαββίδου 6932322080

με την κυρία Μαρία Παντελάκη 6978859072

με την κυρία Μαριάννα Κονάκα 6945046665

Εκεί που η ανάγκη της Τέχνης συναντάει την Τέχνη ως ανάγκη και εκεί που το ''εμείς'' παίρνει την θέση του ''εγώ'', δηλαδή την δύναμη της ομάδας ακουμπάει το ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ 2018 και συγχρόνως την στηρίζει.

Για τις αξίες που δεν πρέπει να χαθούν:

Αγάπη Καλοσύνη Δικαιοσύνη

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Πρωτοπορείν 2018

 για το Χοροθέατρο 

«ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ 2018»

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ- ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ
Θέατρο – Χοροθέατρο / Φεστιβάλ- Μαθήματα

Ανοιχτό κάλεσμα για την συμμετοχή παραστάσεων θεάτρου και Χοροθεάτρου και την οργάνωση ελεύθερων θεματικών ως μαθήματα που άπτονται της τέχνης του θεάτρου, καθώς και εξειδικευμένες προσεγγίσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες  διοργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας- Αλμπέρτα Τσοπανάκη και το θεατρικό εργαστήρι Θεατρική Λύση.

Το Πρωτοπορείν 2018 στοχεύει στην συνεχή εξέλιξη του φεστιβάλ και των μαθημάτων που διοργανώνει με επίκεντρο το Χοροθέατρο. 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος τόσο για τα μαθήματα, όσο και για το φεστιβάλ είναι ανοιχτή όλη την διάρκεια του χρόνου.

Από 1 Μαρτίου 2018

Εμπνευστής της ιδέας του «ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ» Χρήστος Πουσίνης  

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2103457904, 6945450034, 6932322080

Πρωτοπορείν 2018 / μαθήματα

1) Sunny Stella 6986165807 «ΜελωΔια-Διαδραστικό Δρώμενο Ελεύθερης Έκφρασης»: Μέσω αρμονικού λόγου και ήχου, παιχνιδιού, εκφραστικής κίνησης-Ευ χορού και τραγουδιού, εναρμονίζουμε καρδιά και νου, αλληλεπιδρούμε και συν-εκδηλωνόμαστε βιώνοντας την αυτοπεποίθησή μας, απελευθερωνόμαστε, και γευόμαστε την ουσία, τη χαρά της Ζωής.

2) Ειρήνη- Διαλεχτή Κουρομιχελάκη 6944526319 «ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης και του θεάτρου. Ψυχολογική ισορροπία και εσωτερική ηρεμία.» 

3) Χάρις Συμεωνίδου 6944207069« ιστορία του θεάτρου – κοινωνικές διαστάσεις - διαχρονική υπόσταση του ηθοποιού. Τι είναι θέατρο; Οντισιόν, στάσεις και κίνδυνοι. Γέννηση του θεάτρου- Από το Αρχαίο μέχρι και το Σύγχρονο θέατρο» 

4) Αλίκη Ζωγράφου 6987279274 Τραγούδι - Φωνητική - Ορθοφωνία – Ερμηνεία πώς θα τραγουδήσω σωστά, πως θα χρησιμοποιήσω τον λόγο μου ορθά, πως θα ερμηνεύσω δίνοντας το σωστό συναίσθημα. 

5) Γεωργία Πλατανίτη "θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια γνωριμίας και επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας, παιχνίδια σωματικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού». 

6) Αντιγόνη Χρόνη 6976385342 «χοροθέατρο, υποκριτική μέθοδος με υλικό το Σώμα του ηθοποιού, χορευτή, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία για ηθοποιούς, υποκριτική, χοροθέατρο, pilates για χορευτές και ηθοποιούς» 

7) Γεωργία Ρούβαλη 69447446529 «θεατρικό παιχνίδι, διαδρομές μιας πορείας, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Παιχνίδια φαντασίας, συγκερασμός τεχνών και ιδεών σε μία μόνο δράση» 

8) Αλμπέρτα Τσοπανάκη6974646343 «Σενάριο- Υποκριτική- Σκηνοθεσία: δομή θεατρικού έργου και σεναρίου, τεχνική για αμεσότητα στην υποκριτική, τα πιο σημαντικά σημεία στην σκηνοθεσία θεάτρου» 

9) Χρήστος Πουσίνης 6945450034«Υποκριτική- Σκηνοθεσία. Ο υποκριτικός λόγος περνώντας μέσα από την ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου καταλήγοντας στην υποκριτική του θεάτρου μέσα από την ζύμωση των συναισθημάτων σαν οδηγός ζωής προς εμάς και τους άλλους» 

10) Σοφία Σαββίδου 6932322080«οργανικότητα και ιερότητα στο θέατρο. Η υποκριτική τέχνη ιδωμένη ως μια θεμελιώδης και ιερή ανάγκη των ανθρώπων για ενσυναίσθηση και επικοινωνία χωρίς δραματοθεραπευτικές προσεγγίσεις ή προεκτάσεις. Η τέχνη ως Ανάγκη» 

11) Νεκτάριος Παλαιολόγος 6936802118 «ιστορία αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας (στοιχεία γραμματολογίας)- λογοτεχνικά ρεύματα και αφηγηματικές τεχνικές- δραματοποίηση λογοτεχνικών κειμένων και στοιχεία αρχαίου μύθου  

12) Ιωάννα Μαστοράκη 6946494999«Θεατρικό παιδαγωγικό παιχνίδι. Επιμέλεια - επίβλεψη Θανάσης Σάλτας. Παραμύθια του (όπως Το περιβόλι της χαράς και της λύπης) διδάσκονται και δραματοποιούνται σε όλα τα σχολεία από το Βιωματικό Σχολείο, με την έγκριση του υπουργείου παιδείας.  

«ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΑΙΝΩ»
Μία γνώση για την τέχνη του θεάτρου και τον άνθρωπο

Θεατρική Λύση

Το «θεατρομαθαίνω» αποτελεί μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ το οποίο εξελίσσεται μέσα στο θέατρο. Εν προκειμένω, θεατρικός χώρος ορίζεται το εργαστήρι της θεατρικής λύσης Παραμυθίας 28-30 υπεύθυνος και διαχειριστής ο κύριος Χρήστος Πουσίνης , και θέατρο, το θέατρο Παραμυθίας- Αλμπέρτα Τσοπανάκη Παραμυθίας 27 και Μυκάλης υπεύθυνη και διαχειρίστρια του «θεατροσκόπιο» και του θεάτρου Παραμυθίας η κυρία Αλμπέρτα Τσοπανάκη. Και οι δύο τοποθεσίες βρίσκονται στην περιοχή του Κεραμεικού στο κέντρο της Αθήνας ΤΚ 10435. 

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τις συμμετοχές τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα: 

Χρήστος Πουσίνης 6945450034  και το τηλέφωνο του θεάτρου 2103457904. 

Υπεύθυνη για την σύλληψη και Οργανώτρια της ιδέας  Σοφία Σαββίδου, τηλέφωνο επικοινωνίας 6932322080 

 Ορισμός  

Το «θεατρομαθαίνω» 

Είναι μια διαδικασία ανακάλυψης των προσωπικών δυνατοτήτων, μέσα από τον παράγοντα χαρά ή ευχαρίστηση κατά την παραγωγή του έργου. Ως έργο θα μπορούσε να οριστεί η επικοινωνία με τους γύρω μας και μες τον εαυτό μας, η κατασκευή, με την έννοια της σύνθεσης ενός γραπτού, με την έννοια του θεατρικού αυτοσχεδιασμού μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει η θεατρική δράση ως πράξη αλλά και ως θεατρικό έργο, δηλαδή σύγγραμμα με βασικό υλικό την γλώσσα, τον λόγο, προφορικό και γραπτό νέο ελληνικό αλλά και αρχαίο ελληνικό λόγο. Με εκτίμηση και ειλικρίνεια σας απευθύνουμε το κάλεσμα σε αυτό το τριμηνιαίο ταξίδι δημιουργίας.

Λογική 

Μέσα σε ένα μη ανταγωνιστικό πλαίσιο, με κυρίαρχη την λειτουργία της αποδοχής, αλλά και με κανόνες – ορισμούς που θα ορίζονται στην κάθε συνάντηση έτσι ώστε να μπορέσει να προκύψει το επιθυμητό πλαίσιο μες στο οποίο θα εξελίσσεται η δημιουργική πράξη, στοχεύουμε στην απεύθυνση σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Οι θεματικές ενότητες για κάθε ηλικιακή ομάδα, προσδιορίζονται περίπου ως εξής: θέατρο, συμπεριφορά στο θέατρο, θεατρική έκφραση, υποκριτική άσκηση, υποκριτικός λόγος 

Θεματικές Σχολείου: 

«φτιάξε το δικό σου θεατρικό παιχνίδι» για προνήπια και νήπια με νηπιαγωγό\\«έρχομαι στο θέατρο» για παιδιά του δημοτικού με δασκάλα\\«ανακαλύπτω την θεατρική έκφραση» για παιδιά του γυμνασίου με απόφοιτο του τμήματος φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας\\«υποκριτική άσκηση» για παιδιά του λυκείου με τον κύριο Χρήστο Πουσίνη, σκηνοθέτη και ηθοποιό, ιδρυτή και διαχειριστή της θεατρικής λύσης 

Θεματικές Ενηλίκων ως 

«υποκριτικός λόγος» για ενήλικες 

Α) θέατρο και καθημερινότητα για ενήλικες 18- 28 ετών

Β) θέατρο και εσωτερικότητα για ενήλικες 29- 39 ετών

Γ)επιφάνεια και βάθος στο θέατρο για ενήλικες 40- 50

Δ)στόχος και όραμα στην θεατρική μου πράξη για ενήλικες 51- 61 ετών

Ε) θέατρο και ζωή για ενήλικες 62- 72 ετών

ΣΤ) παραμύθια στην θεατρική σκηνή για ενήλικες 73- 83 ετών

Ζ) αναγνώσεις και φαντασία σε εικόνες από 83 ετών και άνω 

Στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε την κοινωνία, ανεξάρτητα από την ηλικία, την κοινωνική τάξη, την οικονομική κατάσταση, την εκπαιδευτική κατάρτιση, την πολιτική ιδεολογία, την όποια εν τέλει διαφορετικότητα. 

Αγαπάμε την μοναδικότητα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, διότι η ατέλεια μας, το ότι κανείς μας δεν είναι τέλειος δηλαδή, βοηθάει στην συμπληρωματικότητά μας με την έννοια ότι η ατέλεια είναι ο χώρος και του άλλου στην καρδιά μας.