Μαθήματα Υποκριτικής Stanislavski& Συναισθηματική Νοημοσύνη

Τα μαθήματα υποκριτικής για την ΝΕΑ θεατρική σεζόν (2019-2020) με την Θεατρική μας Ομάδα "ACTORS IN ACTION" βασισμένα στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ και τη «ΜΕΘΟΔΟ» ξεκίνησαν! Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ λοιπόν στο επόμενο ΑΝΟΙΧΤΟ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ μας, Δευτέρα, 21.10.2019, και ώρα 19.00-22.00, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ στην Αθήνα για να δείτε από κοντά:

1) το πώς εφαρμόζονται οι αρχές του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ και της «ΜΕΘΟΔΟΥ» όπως αναπτύχτηκαν από τον LEE STRASBERG στην Αμερική και

2) για να σας ενημερώσουμε για:

Α) Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ώρες και μέρες- των μαθημάτων

Β) Την ΟΡΓΑΝΩΣΗ των μαθημάτων

Γ) Τα ΣΧΕΔΙΑ μας για τις ομάδες που θα δημιουργηθούν

Δ) και τέλος τους ΣΤΟΧΟΥΣ μας για τη νέα σεζόν!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ, Διδασκαλία & Καλλιτεχνική Διεύθυνση 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην ακόλουθη διεύθυνση:  
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, Παραμυθίας 27, Αθήνα. Πλησιέστερα μετρό ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ & ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ   
Το ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ! Όσοι λοιπόν από εσάς ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε την Δευτέρα, 21/10, επικοινωνήστε μαζί μου στα ακόλουθα link του FACEBOOK:  

●ΠΡΟΦΙΛ (George Kastrounis A): https://www.facebook.com/george.kastrounisa

●ΣΕΛΙΔΑ: ACTORS IN ACTION, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Καστρουνής): https://www.facebook.com/actorsinaction

●’Η ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2104114650

●’Η ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ: 6944386730

************ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ή Η ΓΡΑΠΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ!*************** 

►ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

●Κάθε Δευτέρα: 19.00-22.00

●Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 3 ώρες εβδομαδιαίως.

●Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου!

●ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 50 ευρώ το μήνα

►ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Τα μαθήματα Θεατρικής Τέχνης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Θεατρικό Παιχνίδι, Κινησιολογία, και Παντομίμα, βασισμένα στο Σύστημα Στανισλάβσκι και τις αρχές της «Μεθόδου». Όλες αυτές οι δεξιότητες αναπτύσσουν την Συναισθηματική μας Νοημοσύνη και έτσι γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί επικοινωνιακά!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ 

●ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 

Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα υποκριτικής της Θεατρικής Σχολής "ACTORS in ACTION" θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Constantin Stanislavski και της «Μεθόδου» για ψυχολογικό ρεαλισμό και συναισθηματική αυθεντικότητα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ μας: επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε και σε όσους θεατρόφιλους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της υποκριτικής τέχνης. Θέλω να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ STANISLAVSKI ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΘΟΔΟΥ» ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ (όπως π.χ. εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, κ.λ.π.)! ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»), ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΚΛΠ.

Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι μέσα από τα μαθήματα υποκριτικής μαθαίνουμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τους άλλους και πρώτα από όλα τον εαυτό μας. Έτσι μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Με λίγα λόγια το θέατρο είναι ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Βοηθάει όλους μας όχι μόνο στην προσωπική , αλλά και στην κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή! 

●Η «ΜΕΘΟΔΟΣ»: 

Στόχος της «Μεθόδου» είναι η γνωριμία με τον εαυτό μας (αυτογνωσία). Αυτό επιτυγχάνεται επιχειρώντας ένα «ταξίδι» στα μύχια της ψυχής μας προκειμένου να ανασυρθούν σκέψεις, μνήμες, εμπειρίες και να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση και ολοκλήρωση ενός ρόλου.

Παράλληλα η «Μέθοδος» επιχειρεί να απαλλαγούμε από τα βαρίδια εγκατεστημένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων, ταμπού, και πάσης φύσεως αναστολών. Επιδιώκοντας κάθε φορά την απόλυτη απογύμνωση και αποδόμηση του προσωπικού συστήματος συμπεριφοράς του κάθε εκπαιδευόμενου, επιτυγχάνεται η ανασύσταση ενός νέου και αυθεντικού χαρακτήρα πιστό στον εκάστοτε ρόλο χωρίς να υποκύπτει σε εύκολες και «κωδικοποιημένες» (στερεότυπες) «μανιέρες» ή «μούτες» ασφαλείας, δηλαδή σε ένα στυλαρισμένο ή επιτηδευμένο παίξιμο. Ο ηθοποιός δεν κρύβει τίποτα, δεν μιμείται, ούτε προσποιείται, αλλά μεταμορφώνεται, χρησιμοποιώντας το κείμενο μόνο σαν εργαλείο για να ανακαλύψει τα άπαντα του κορμιού και της ψυχής του. Με όλα αυτά τα όπλα (ψυχικά, πνευματικά, σωματικά) ο εν δυνάμει ηθοποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ρόλο. 


Βιογραφικό

●ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ & ACTING COACH ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, “ACTORS IN ACTION”

Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ - Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη, και το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» και το 2014 εξέδωσε τα «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Η Κόκκινη Συλλογή» με τις Εκδόσεις Αμφιθέατρο. Τέλος, το 2018, εξέδωσε με τις Εκδόσεις 24γράμματα την ποιητική συλλογή με τίτλο, «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ». Το πιο πρόσφατο συγγραφικό του έργο είναι η ποιητική του συλλογή, «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, από τις Εκδόσεις 24 γράμματα. Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. Τον χειμώνα του 2018 ανέβασε επαγγελματικά ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης ένα δικό του θεατρικό έργο, το «ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ», στο “Θέατρο της Ημέρας” στην Αθήνα.

Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, “iSpeak Language School” (πρώην “Αμφιθέατρο-Ξένες Γλώσσες”) στην Καισαριανή (www.ispeak.edu.gr) &

σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/ispeaklanguageschool

 Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Σχολή “Actors in Action” για παιδιά και ενήλικες, με παραρτήματα στον Κεραμεικό (Θέατρο Παραμυθίας) και στην Καισαριανή.

Σελίδα στο Facebook:

www.facebook.com/actorsinaction

To 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Σελίδα στο Facebook:

www.facebook.com/georgekastrounissygrafeasekdotis

Τα «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.

Τέλος, το 2019 δημιούργησε το “EQ Fitness Program”, ένα πρόγραμμα βιωματικών σεμιναρίων, για την ανάπτυξη, ενδυνάμωση, και εκγύμναση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω επιλεγμένων ασκήσεων υποκριτικής (Σύστημα Στανισλάβσκι)

Σελίδα στο Facebook:

www.facebook.com/EQ-Fitness-Program-363709850843418

●ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα υποκριτικής της Θεατρικής Σχολής "ACTORS in ACTION" θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Συστήματος Υποκριτικής Constantin Stanislavski και της «Μεθόδου» για ψυχολογικό ρεαλισμό και συναισθηματική αυθεντικότητα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ μας: επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε και σε όσους θεατρόφιλους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της υποκριτικής τέχνης. Θέλω να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ STANISLAVSKI ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΘΟΔΟΥ» ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ (όπως π.χ. εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, γιατρούς, στελέχη επιχειρήσεων, ψυχολόγους, κ.λ.π.)! ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»), ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΛΠ.

Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι μέσα από τα μαθήματα υποκριτικής μαθαίνουμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τους άλλους και πρώτα από όλα τον εαυτό μας. Έτσι μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Με λίγα λόγια το θέατρο είναι ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Βοηθάει όλους μας όχι μόνο στην προσωπική , αλλά και στην κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή!

●Η «ΜΕΘΟΔΟΣ»:

Στόχος της «Μεθόδου» είναι η γνωριμία με τον εαυτό μας (αυτογνωσία). Αυτό επιτυγχάνεται επιχειρώντας ένα «ταξίδι» στα μύχια της ψυχής μας προκειμένου να ανασυρθούν σκέψεις, μνήμες, εμπειρίες και να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση και ολοκλήρωση ενός ρόλου.

Παράλληλα η «Μέθοδος» επιχειρεί να απαλλαγούμε από τα βαρίδια εγκατεστημένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων, ταμπού, και πάσης φύσεως αναστολών. Επιδιώκοντας κάθε φορά την απόλυτη απογύμνωση και αποδόμηση του προσωπικού συστήματος συμπεριφοράς του κάθε εκπαιδευόμενου, επιτυγχάνεται η ανασύσταση ενός νέου και αυθεντικού χαρακτήρα πιστό στον εκάστοτε ρόλο χωρίς να υποκύπτει σε εύκολες και «κωδικοποιημένες» (στερεότυπες) «μανιέρες» ή «μούτες» ασφαλείας, δηλαδή σε ένα στυλαρισμένο ή επιτηδευμένο παίξιμο. Ο ηθοποιός δεν κρύβει τίποτα, δεν μιμείται, ούτε προσποιείται, αλλά μεταμορφώνεται, χρησιμοποιώντας το κείμενο μόνο σαν εργαλείο για να ανακαλύψει τα άπαντα του κορμιού και της ψυχής του. Με όλα αυτά τα όπλα (ψυχικά, πνευματικά, σωματικά) ο εν δυνάμει ηθοποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ρόλο, οποιαδήποτε πρόκληση.

Τέλος, όπως γράφω και στην εισαγωγή του καινούριου μου βιβλίου, «Εκτός Ορίων» (Εκδ. 24γράμματα): «Πολλές φορές για να περιφρουρήσουμε την ατομικότητα και την διαφορετικότητά μας και να μην χαθούμε μέσα σε ένα απρόσωπο, ομοιογενές, άκαμπτο, και προκαθορισμένο σύστημα ιδεών και αξίων αναγκαζόμαστε να πορευτούμε έξω από την ζώνη άνεσής μας (comfort zone), δηλαδή, “ εκτός ορίων” ή αλλιώς “εκτός κουτιού”. Το θέατρο μας βοηθάει να κάνουμε ακριβώς αυτό - να βγούμε, δηλαδή, έξω από την ζώνη άνεσής μας και να νιώσουμε ελεύθεροι!


Links

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=ff9a2yu8yUQ
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=j79I-ovMzCY
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=OwRhKiRoE7o
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=cOI76c7N2V8
https://m.youtube.com/watch?v=GxTPfXxBgAI&feature=share