Παραμυθοσεμινάρια

Ύλη
Θεωρία του παραμυθιού 
Oργανόγραμα και βασικές αρχές του παραμυθιού 
Aνάλυση της μεθοδολογία 
Kατηγορίες του παραμυθιού 
Δημιουργία χαρακτήρων και ηρώων 
Γνωριμία με τις λειτουργίες του παραμυθιού και την μαγική τράπουλα 
Συγγραφή ιστορίας 
Πως δημιουργούμε μια ιστορία
Επιμέλεια ιστορίας - σχολιασμός 
Δημιουργία ιστορίας με όλη την ομάδα
Συζήτηση - σχολιασμός
Αφήγηση του παραμυθιού "μου " 
Από το χειρόγραφο στην έκδοση
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα
Παρουσίαση ιστορίας

Το σεμινάριο θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες να γράψουν το δικό τους παραμύθι να ανακαλύψουν και να συμφιλιωθούν με τους φόβους τους να ανακαλύψουν μέσω της δημιουργίας μια ιστορίας τη θεραπευτική δύναμη του παραμυθιού να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του παραμυθιού να διασκεδάσουν να χρησιμοποιήσουν τα παραμύθια μέσα στη σχολική τάξη

Διοργάνωση:
Ευα Πετροπούλου Λιανού
Συγγραφεας παιδικής λογοτεχνιας
6972694082,  eviepara@yahoo.fr 

Βιογραφικό

Η Εύα Πετροπούλου- Λιανού, γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, στην Ελλάδα.Αρχικά αγάπησε την Δημοσιογραφία και το 1994 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Γαλλική εφημερίδα «Le Libre Journal» αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα την κέρδισε και επέστρεψε το 2002.

Έχει εκδώσει βιβλία και eBooks : «Εγώ και ο άλλος μου εαυτός, η σκιά μου» εκδόσεις Σαίτα, «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της Λίμνης» σε Αγγλικά - Γαλλικά, καθώς «Η Κόρη της Σελήνης» , στην 4η έκδοση, σε Ελληνικά – Αγγλικά, εκδόσεις Οσελότος. Το έργο της έχει συμπεριληφθεί στην Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση, σελ. 300. Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, για τη βιβλιοθήκη Μαθητή και Δασκάλου. Τα νέα της βιβλία, «Η Νεραιδοαμαζόνα η Μυρτιά» αφιερωμένο στην Μυρτώ με αναπηρία, και «Λευκάδιος Χέρν, Μύθοι και Ιστορίες της Άπω Ανατολής», εικονογραφημένο από την Ζωγράφο τεχνικής Sumi-e Ντίνα Αναστασιάδου, κυκλοφορούν το 2019.

Η Εύα είναι μέλος του «Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης» και των «Κορινθίων Συγγραφέων». xible website editor.