Με πυξίδα το Χαρτί

Μετά την πραγματοποίηση της πρώτης μας ποιητικής βραδιάς «Με Πυξίδα το Χαρτί» στις 17 Νοεμβρίου 2021, συνεχίζουμε την δεύτερη συνάντησή μας με «Δοκίμια για την Τέχνη» της Σοφίας Γιαννούλη, Ερευνήτριας Σημειολογίας, διατηρώντας σταθερά την αναφορά μας στο έργο του Γιάννη Ρίτσου με το σύνθετο θεατρικό δρώμενο από την Ισμήνη του και την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Σκοπός μας είναι η συζήτηση στο τέλος της παρουσίασης των «Δοκιμίων για την Τέχνη» με προσανατολισμό την εφαρμογή της στην Τέχνη της καθημερινής ζωής.από την παρουσίαση της 17ης Νοεμβρίου 2021

 Φοίβος Μαρκαντώνης Χριστίνα Κεφαλογιάννη Σοφία Σαββίδου 
Διοργανώτρια Εταιρεία Εκδήλωσης  

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ  

Συντελεστές  
Χρήστος Πουσίνης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός  
Σοφία Γιαννούλη, Ερευνήτρια Σημειολογίας   
|Χριστίνα Κεφαλογιάννη, Ηθοποιός  
Αλίκη Ζωγράφου, Μουσικός- Ερμηνεύτρια- Ηθοποιός  
Σοφία Σαββίδου, Ηθοποιός  
https://www.theatrikilysi.com/theatrikilysi-1  

Σκεπτικό Εκδήλωσης  

Βραδιές με ποιήματα και ποιητές, μυθιστορήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα, δοκίμια και συγγραφείς, επιστημονικές μελέτες και μελετητές. Με στίχους και στιχουργούς, σενάρια και σεναριογράφους, άρθρα ποικίλου ενδιαφέροντος και αρθρογράφους, ζωγραφική και ζωγράφους, μουσική και μουσικούς και συνθέτες. Με μύθους και μυθογράφους.  

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ  

Ανοίγουν τα παράθυρα της επικοινωνίας των ανθρώπων και της γνώσης, της έκφρασης και της εμπειρίας στην αναζήτηση ιδεών και πράξης, μέσα από τις Αναγνώσεις και Καλέσματα ως Βραδιές Ποίησης με τίτλο:  

Με Πυξίδα Το Χαρτί  

ΓΙΑΤΙ;  

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, απόσυρση , φόβο του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής του από τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα στον εαυτό μας και σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από την Εκδήλωση "Με Πυξίδα Το Χαρτί" Αναγνώσεις και Καλέσματα ως Βραδιές Ποίησης από τους διοργανωτές Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση στο Θέατρο Παραμυθίας. Διότι οι θετικές αξίες γίνονται δημιουργικές και αναπτύσσονται μέσα από τον δρόμο της Τέχνης.